Laborijn

Wij zijn Laborijn

Laborijn is een betrokken organisatie met als kernwaarden betrouwbaar, enthousiast, professioneel, lef en resultaatgericht. Laborijn is de organisatie die de Participatiewet en de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) uitvoert. Wij werken voor de gemeenten Aalten, Doetinchem, Oude IJsselstreek en Montferland. Bij Laborijn werken op dit moment zo’n 140 ambtelijk medewerkers en hebben ruim 1.000 Wsw’ers een dienstverband.

Wij werken aan werk

Ons principe is: werk (of opleiding) boven uitkering. Laborijn is dus een participatiebedrijf dat zich volledig richt op ‘inwoner & werk’, in alle mogelijke stadia: van mensen die werkzoekend zijn en relatief snel weer aan het werk kunnen, tot zij die alleen op een beschutte werkplek kunnen functioneren. Er is ook een groep voor wie werk nog een stap te ver is en die om welke reden dan ook begeleiding nodig heeft. Deze groep ondersteunen wij met een re-integratietraject of begeleiden wij naar een vorm van (maatschappelijke) participatie.

Waar geloven wij in?

Bij Laborijn geloven wij dat meedoen gelukkig en gezond maakt. Meedoen op je eigen niveau, maar wel in je volle kracht. Het is mooi om te zien hoeveel eigenwaarde en vervulling dat geeft. Of het nu gaat om werk bij een reguliere werkgever, om een leertraject, om een beschutte werkplek of om een andere vorm van ‘meedoen’, bijvoorbeeld met vrijwilligerswerk…wij geloven dat er geen betere manier is om een waardevol leven te leiden.